Nakryté feny RTW v ČR

 

Osobní stránky psů

English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 23.04.2004 22:28


Obsah úvodních stran za měsíc
Červenec 2002

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz , datlik@rtw.cz
Co jsme měnili, přidali či upravili.

-(30.06.02,IP) Tak jsem doplnil výsledky dnešní MVP InterCanis Brno. Máme připravené i fotografie a posudky, na kterých už pracuji. Co dodat ? BOB, CACIB získal Hogan v.Gambrinus, CACIB Feny - Lotty Ki-Rot Slowakia. 
 Počasí bylo krásné a slunečné, velký počet psů a tak je možno říci, že se den vydařil. 

-(29.06.02,IP)  Jelikož to do Brna,místa konání letošního Intercanisu, nemám daleko, zajel jsem už  dnes na výstaviště a připravil pro Vás  seznam přihlášených RTW na zítřejší výstavu. RTW naleznete v kruhu 30 a posuzuje je p.A.Tománek.

-(29.06.02,IP) Pan Sejkanič nám poslal několik obrázků z KV RKSK, MVP Praha a  Litoměřice.Vše doplnil vlastnoručním komentářem. 

-(29.06.02,IP) Trošku se zpožděním, zaviněným mojí časovou zaneprázdněností Vám přináším ještě jeden příspěvek k poslední MVP, která se konala v Praze. Tentokrát je od p.Ivana Sejkaniče, chs.Mivanga.

-(28.06.02,HK) Od Lucky Kopcové přišly fotky z MVP Praha 9. 6. 2002 a právě teď se na ně můžete podívat.

-(27.06.02,HK) MF Dnes zveřejnila výsledky testu granulovaných krmiv pro psy. Názor na ně si udělejte každý svůj, každopádně je to zajímavé čtení.

-(26.06.02,HK) Pozor, změna rozhodčích ! 
NVP Mladá Boleslav 28.7.2002 neposuzuje dle propozic p. Brožová nýbrž A. Buriánková.

-(26.06.02,HK) Není krásná? A měla skončit coby malinké štěňátko smrtící injekcí, aby se nerozneslo, že se kdy narodila ze spojení dvou chovných RTW a má průkaz původu... Rádobychovatelství některých je k neuvěření. foto 1, foto 2 a foto 3.

-(25.06.02,HK) 22. 6. 2002 proběhly v Kardašově Řečici zkoušky dle NZŘ SZBK ČR s tímto výsledkem: 
Aura od Vítkovy hory - ZZZ (D), Faarby Vombat - ZZZ (D), Cora ze Žďáru - ZZP1 (D), Comma Vombat - ZZP1 (VD). Všem RTW i psovodům posíláme gratulace.

-(20.06.02,HK) "Výstava" 9. 6. 2002 Praha, matka měst aneb slovy autora příspěvku: "Budu se snažit tuhle výstavu vyhodit z hlavy a věnovat se věcem praktičtějším". Proč že tato slova p. Libor Novák použil se dozvíte v krátkém zamyšlení na tím, co se dělo a zřejmě dít nemělo.

-(20.06.02,HK) I tak se dá žít a běhat.

-(18.06.02,HK) Zpravodaj 02/2002 už je na světě. Během týdne bude rozesílán a Vy se můžete těšit kromě spousty obrázků například i na seriál o bonitačních kódech, výběr ze starých zpravodajů, výsledky DKK, představení a vyhodnocení plemeníků, článek z přednášky o využití metody PennHip, zhodnocení jarních svodů dorostu a bonitací, výsledky výstav. 

Ze sekce výcviku na článek o výběru štěněte testem, výsledky závodů či tabulku složených zkoušek z výkonu  za r. 2001. Nechybí samozřejmě ani sekce dopisy, podněty a stížnosti členů a spousta dalších informací. Zpravodaj má kolem 148 stran a každý si tam určitě vybere to své...

-(18.06.02,HK) Výcvikář MSKS p. Venhauer, nám laskavě poskytl seznam RTW, kteří úspěšně složili zkoušku v roce 2001 a tak by měl být tento rok snad kompletní. Pokud jste nějakou zkoušku složili a přesto jste se nenašli, dejte nám vědět - vše rychle napravíme.

-(13.06.02,HK) Někteří z Vás už si zvykli chodit si pro výsledky výstav na náš server prakticky nejpozději druhý den a tak už se pídí, kdy že budou. 
Ani Ivo, ani já jsme se
pražské MVP konané 9. 6. 2002 neúčastnili a tak jsme museli počkat, až dorazí posudky poštou. Teď už je tedy vše jak má být (bohužel kromě obrázků).

-(13.06.02,HK) V ranní poště se mi objevila žádost o zveřejnění rezignace MVDr. Schánilce na funkce v RKČR. 

-(13.06.02,HK) V pondělí jsem slíbila bližší informace o závodech na Slovensku. Díky Pavlovi Křikavovi mohu slib splnit a Vy se můžete podívat na výsledky 9.ročníku Medzinárodných pretekov vo výkone psov C.A.C.I.T. - FCI a Majstrovstvá Slovenska belgických ovčiakov 8. - 9. 6. 2002 ve slovenském Vrbovom - Velké ceny magazínu Kynologická Revue. 
RTW zastupovali tentokrát Dáša Macků s Valmontem Bohemia Ortles a Marcel Mareček s Dugem od Březového potoka.

Novopečenému tatínkovi Marcelovi současně gratulujeme ke včerejšímu narození dcery Kateřiny. Mamince i potomku štěstíčko, zdravíčko a pevné nervy - určitě je budou potřebovat :-))

-(12.06.02,HK) Pozvánka na výcvikový víkend v Chrudimi, který proběhne 4.7. – 7.7. 2002 v areálu KK Chrudim se zaměřením na obrany. Další potřebné info a propozice najdete na linku výše.

-(11.06.02,HK) Včera k nám dorazila aktualizace osobních stránek slovenského psa Art Drevopal. Kromě nových obrázků zde najdete i pěkné videosekvence z obran.

-(11.06.02,HK) Minulý týden přišly dva dotazy, co dělat když ... a tak připomínám informační stránku ČMKU, na které najdete užitečné rady jako například co dělat v případě přiznání titulu Český šampion, či jak získat mezinárodně chráněný název chovatelské stanice a další odpovědi na Vaše otázky, které můžete směřovat i na e-mail Českomoravské kynologické unie.

-(11.06.02,HK) Nově přeregistrovaný pes - možno využít v chovu: Barry Anaco (maj. Klementová Hana, Rokštejnská 317, 588 32 Brtnice). Více informací i zde.

-(10.06.02,HK) Po kratší odmlce způsobené prací opět zdravím všechny příznivce našeho serveru a omlouvám se, že jsem Vás tu nechala na chvíli napospas Přikrylovi :-)) 
Jako vždy mám pár novinek a informací.

Tou první je 5. místo Dáši Macků a Valmonta Bohemia Ortles na Grand Prix Slovensko, které proběhlo tento víkend. Oběma posíláme velké gratulace. 
Na další informace si budeme bohužel muset počkat z webu sportovní kynologie, neboť jsme nebyli přítomen ani jeden. 

-(10.06.02,HK) Zajímá Vás jak se cvičí záchranný pes? Potom určitě sledujete nový seriál metodiky výcviku na webu ZBK Vysočina doprovázený ilustračními obrázky. Dnešní první díl je o speciálních cvicích psa.

-(10.06.02,HK) Na serveru "aniwa" se objevil zajímavý článek popisující dnešní situaci německých rotvajlerů i něco málo historie, a to vše doplněné zajímavými statistikami.

-(04.06.02,IP) Jak jsme již slibovali, problémy s doménou klubu byly definitivně vyřešeny. Všechny informace klubu naleznete na www.rkcr.cz, doméně která skutečně patří klubu a nikoliv někomu, kdo se chce na úkor klubu zviditelnit..

Zbývá už jen popřát slečně Fialové, aby si původní domény klubu hodně užila... Co na tom, že ji nezískala zrovna čistým způsobem, co na tom, že ji klub půl roku platil a presentoval jako oficiální stránky klubu. Teď je tam přece chs. Ara***** a zřejmě o to tady šlo..

Tak mnoho štěstí! Jen tak dál!

-(04.06.02,IP) Pro ty, co nemají instalován Adobe Acrobat, jsem převedl chovatelské minimum zveřejněné ve  zpravodaji 41/1975 do formátu html.. To by snad neměl mít problém přečíst nikdo..

-(04.06.02,IP) Hanka má teď nějak hodně práce, tak to zase budete muset vydržet se mnou. 

A tak jsem zase po delší době zpracoval další číslo historického zpravodaje RKČR - 41/1975. Obsah je již o trošku obsáhlejší, ale přesto velmi zajímavé čtení. Soubor je malý, 89K, ale k jeho čtení musíte mít instalován Adobe Acrobat reader, nebo jiné software, schopné číst soubory typu ".pdf".

-(04.06.02,IP) Telefonoval mi včera p.Sejkanič a požádal mě o zveřejnění jeho dodatku ke včera publikovanému hodnocení KV RKSR. Takže plním co jsem slíbil....

-(03.06.02,HK) Čerstvé vyhodnocení plemeníků RTW provedené podle údajů od 1.1.2000 do 28.5.2002 (formát .doc).

-(03.06.02,HK) Klubová výstava RTW Slovensko, Nový Život 25.5.2002 - zhodnocení p. Sejkaniče.

-(28.05.02,IP) Na schůzi předsednictva RKČR 7.1.2001 bylo rozhodnuto o zřízení klubových internetových stránek, 

 

Zpravodaj 41/1975
Chovatelské základní minimum!
(Moc zajímavé, doporučují přečíst)
Kožní choroby psa
Rottweileři opět v Chomutově
Může být v jednom vrhu štěňata více otců  ?

(pdf, cca 130K)


Dagmar Macků s Valmontem Bohemia Ortles zvítězila v 3 vylučovacím závodě na MMSKS s počtem bodů 283 a dosáhla tak jako první titulu CACT !


Sháníte štěně RTW ? 
Vyzkoušejte novou  aplikaci generující seznam nakrytých fen


Zajímá Vás, který RTW má složenu kterou zkoušku a s jakým výsledkem?

 Máme pro Vás jedinečný seznam úspěšně i neúspěšně složených zkoušek z výkonu za rok 2001. Přeji příjemnou zábavu. 




Stáhněte si DivX 5.0.1!


Jdete na RTG DKK a DKL?

Rentgen samotný Vám provede po objednání většina veterinárních lékařů, kteří mají na svém pracovišti rentgen. Psa v narkóze zrentgenují v předepsaných polohách nutných pro vyhodnocení snímku. Dále je snímek odesílán k vyhodnocení posuzujícímu veterinárnímu lékaři (u plemene RTW je jím MVDr. Petr Petráš, Husova 5, Lovosice, 410 02), který Vám na dobírku zašle vyhodnocený výsledek DKK či DKL a na Plemenné knize Vám výsledek zapíší do průkazu původu. Potud oficiální postup při vyhodnocení výše uvedených snímků. Bohužel, stále se setkáváme s případy, kdy rentgenující veterinární lékař sám "neoficielně" vyhodnotí snímek a nezřídka majitele psa přesvědčí, že : "...to nemá ani cenu někam posílat...!" Smutný majitel pak často na jeho slova dá a snímek se k oficiálnímu posuzovateli nikdy nedostane. Pokud pomineme ztrátu pro chov plemene v ČR, kde je každý údaj cenný, nelze pominout neodborné posouzení veterinárního lékaře, který k vyhodnocení RTG DKK a DKL nemá oprávnění a s tím související odbornost. Nezřídka se stane, že i po takovémto negativním "předvýsledku" přijde po oficiálním vyhodnocení DKK 0/0, či stupeň velmi nízký. Chtěla bych tak apelovat na všechny majitele RTW, kteří se na DKK, DKL chystají, aby trvali vždy na zaslání snímku oficiálnímu posuzovateli.
ÚPCH, L. Zavoralová


 

Zpravodaj 40/1975
II. národní výstava psů a II.speciální výstava rottweilerů,

Váha štěňat při narození,III. kongres IFR Revír trochu jinak,

Výsledky výstav,

Výcvikové soustředění RTW v Šumperku,

Vrhy RTW v roce 1975  

(pdf, cca 130K)


Český Rhodesian Ridgeback Klub a Rottweiler klub České republiky pořádají dne 13. dubna 2002 v 10 hod, v Národním domě na Vinohradech (bývalé ÚKDŽ), nám. Míru 9, Praha 2- Vinohrady, salónek č.15 přednášku na téma "Dysplazie kyčelního kloubu - ranná diagnostika metodou PennHip".
 Program: 10 -11 hod. přednáška , 11 -12 hod. diskuse. Přednášející: Doc. MVDr. Alois Nečas PhD., prezident klubu posuzovatelů DKK a DKL ČR.
Zájemci o seminář se mohou do 10. 4. 2002 hlásit na adrese Mgr. Zavoralová Lucie, 378 61 Člunek, tel.: 0331/397079, mobil: 0776/736570 nebo e-mail: lucie.vombat@worldonline.cz.



Zpravodaj 01/2002


 

Zpravodaj 36/1975
Slovo předsedy klubu - MVDr.Libora Chabra. Propagace ČSL RTW, Praktické provádění bonitace RTW v NSR, Hodnocení povahy RTW ve Finsku, Zápis ze schůze výboru  ZSKOCH RTW 14.12.1974 v Praze, Jistota a síla uchopení (zákusu)
(formát pdf, cca 89K)


 

Zpravodaj 35/1974
Pud zachování druhu a z něj vyplývající pudy. Zkoušky RTW v roce 1974. Chcete mít štěňata s průkazem původu ? Zápis ze schůze výboru ZCHKO RTW z 8.11.1974. O nevyhnutelnosti výcviku RTW
(pdf, cca 128K)


Obsahy úvodní stranky za měsíc Květen 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc Duben 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc Březen 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc Únor 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc Leden 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc Prosinec 2001

Celkový přehled obsahů úvodních stran za různé měsíce..


 
Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

 

Sloupek na závěr: 

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz nebo Klementová Hana
datlik@rtw.cz

více informací o správcích serveru www.rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site