Nakryté feny RTW v ČR

 

Osobní stránky psů

English pages 

 
Get Acrobat

 
Video Archiv

 
RTW on-line


Vyhledávání


Aktualizace: 18.06.2005 22:25
***


Organizační řády RKČR a změny schválené ČS RKČR za roky 2002 - 2004
Díky (dnes již bývalé) ÚPCH RKČR,  Vám přinášíme organizační dokumenty a chovatelské předpisy RKČR. Dala si tu práci, a zaznamenala všechny schválené změny (testy DNA, RGT LKK,DKK atd.). 

Bylo by zajímavé porovnat, jak se tato verze shoduje s tím co je uveřejěno na klubových stránkách. A pokud se neshodují, zjistit kde a proč.  

  

   

Připomínky zasílejte na adresu:
prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz 

 

dsc01283.jpg (269159 bytes)-(18.6.2005,IP) Dva dni jsem se neozval  a tak jsem zase tady s čerstvými zprávami. 

   Jakožto začínající chovatelé jsme nemělo ani potuchy o tom, kolik a jak mají štěňata rottweilera správně přibírat. Chceme být pečliví  a tak je každý den vážím, zapisuji údaje do počítače. Výsledky na závěr uložím na serveru pro další, co budou mit stejnou starost jako my.. :-)

  Je to zajímavé. Když se štěňata narodila, bylo nejmenší takřka o 40% lehčí, než největší (440g/290g). Dnes, tedy po 5 dnech můžu říct, že ty nejmenší potvory nejvíc žerou a rozdíl je rychle snižován. (636g/478g). 

  Bylo mi řečeno, že po týdnu života by štěňata měla přibližně dosáhnout dvojnásobku své porodní váhy.

  Pěknej fofr. No ale když z nich má být, jak říká TV NOVA  50 kg zabiják, tak to se tedy musí činit..

  Dneska už fena není ani tak přehnaně úzkostlivá jako zpočátku a klidně se jde vyvenčit nebo nažrat. Asi ví, že štěňata prospívají a tak si může dovolit chvilku oddech.  

 Moc dobře si ale pamatuje kde dorost bydlí a zase se k nim ráda a ochotně vrací. 

  

 

-(16.6.2005,IP) - Řády II.

Díky paní Dubské, předsedkyni klubu, už dnes vím, že normativy klubu jsou přistupné i na oficiálních stránkách klubu. Asi jsem nějak špatně hledal, či co. Jaká je míra shody nevim, nokontroloval jsem to. 

  Štěňata utěšeně rostou. Jenom za posledních 24 hodiny přibrala průmerně 40g.  Jejich váha se dnes pohybuje od 368  do 514g. 

  Ještě tak dva dni, a budou na měsíční váze štěňat populární chovatelky Mu*****.  
  :-))

 

 

-(15.6.2005,IP) - Řády

  Každou chvíli mi píše nějaký začínající chovatel, že by potřeboval znát chovatelské povinnosti,práva a možnosti. 

  Když je odkážu na chovatelský řád, případně další organizační dokumenty klubu, odpoví, že tyto prakticky není možné sehnat. Poslední verze, které existují ať už u nás, tak na oficiálním webu klubu jsou někde z roku 2002 a rozhodně neobsahují důležité změny schválené schůzemi v letech 2003 a 2004. A že to nejsou změny ledajaké - namátkou se jedná třeba o testy DNA, zákaz kupírívání ocasů a podobně. 

  Protože je to nyní pro nás aktuální, začal jsem řády a změny schánět. Nakonec jsem je sehnal opět u A.Buriánkové (já, vím, vypadá to že tady existuje jenom Buriánková, ale já prostě u ní zjistím všecko..). 

  Poslala mi kompletně sepsané všechny změny odsouhlasené schůzemi klubu v minulých letech. Taky má říkala, že už nekdy v dubnu tyto předala vedení klubu a žádala, aby je členové dostali k dispozici tištěně, či aby bylo vše zveřejněno na klubových stránkách.

  No, hledal jsem, hledal, ale asi  špatně, protože jsem nic nenašel..  Konec konců, u mě to není taková tragédie. Horši je to, když řády nezná ani chudák poradce chovu, potažmo "významný" člen předsednictva..  

  Jak si jinak chcete vysvětlit jeho prohlášení, že on přece nebude platit poplatek za krytí feny, co kdyby mu třeba nezabřezla ? On přece klubu zaplatí, až bude jisté, že má štěňata..

  Co dodat ? Snad jen, že mi obyčejní pitomci platíme podle řádů, bez ohledu na to, jestli zabřezne nebo ne. Asi bychom si měli opatřit nějakou funkci.. Nebo že by to bylo opravdu tím, že řády nejsou ? 

 

 

-dsc01266.jpg (264842 bytes)(14.6.2005,IP) 

  Tak a je to definitivní. Skóre  3:1 pro feny. Ti kdo čekali na psa, je mi to líto, nedá se nic dělat. Pes je jen jeden, zájemců hodně  ale  vypadá to, že tento jeden zůstane doma. Na fenky bereme bez problémů záznam. 

  Porod samotný byl bez komplikací - fena rodila sama -jinak bychom to ani neuměli - a trval od 20:15 někdy do 01:00. Chtěli bychom moc poděkovat "příteli na telefonu" Aleně Buriánkové za rady během porodu. 

 

  Ráno jsme sbalili štěňata do krabice a mazali i s fenou na veterinu zkontrolovat zda vyšlo ven vše co ven vyjít mělo. 

  Gama se ukazuje jako vzorná a vyrovnaná matka. Od štěňat se ani nehne, neustále si je opečovává, olizuje a kontroluje. Štěňata také dle očekávání jenom pijí a spí. 

  Nad pelech jsem jim instaloval infrakameru a tak můžeme celý den sledovat, co se tam děje. 

 Co nevidět připojím i webový server a tak i Vy budete moci nakouknout do naší porodní bedny kdykoliv se Vám zamane.

 

 

-(13.6.2005,IP)

dsc01259.jpg (249107 bytes)00.15 - Zničeho nic a vcelku bez varování se narodila ještě jedna fena. Kompletně zabalená v blánách, ale bez známek života. Bohužel už se nám ji nepodařilo rozdýchat. A to se manželka opravdu snažila.. 

 

dsc01252.jpg (269655 bytes)23:18 - Tak už to vypadalo, že už to nevypadá a že je konec. A naráz,zčista jasna, zničeho nic - prc  a máme psa..

 

 

dsc01249.jpg (268542 bytes)22:30 - Třetí čuba mezi námi..

 

 

 

 

21.30 - Už je na světě i druhé štěně. Zase fenka.. Že by pes žádný nebyl?

 dsc01245.jpg (267186 bytes)dsc01246.jpg (280475 bytes)


20:15 -  Hurá! Máme první štěně ! Narodilo se před 30 minutami, je to fenka a zatímco čekáme na další, tak se i Vy můžete podívat..

 

-(1.6.2005,IP) Dnes mi přišla emailem, spolu s prosbou o zveřejnění, resignace pí.A.Buriánkové na členství v předsednictvu. Prý již tuto resignaci odeslal předsedkyni klubu. 

 No jestli je pravda co pí.Buriánková píše (a já nemám důvod jí nevěřit), tak by mě zajímalo, na co vlastně ještě nějaké schůze a volby v RKČR děláme. Stejně zřejmě  ti, co by mohli říkat něco jiného se prostě z rozhodování vyloučí nikdo se s nimi nebaví a nic se jim neříká. Neproplácí se jím ani telefony a cestovné, takže oni jednoho dne nevydrží, rezignuji a hned je místo pro nějakého kamaráda nebo kamarádku. Třeba pro Zorku Horkou doktorku..  

  A to si piště, že já, člověk kterého kdysi chtělo "předsednictvo" na povel "vůdce" za každou cenu vyloučit z klubu ven, že já vím o čem mluvím. 

  No, přečtete si to sami...


Vážená paní předsedkyně

podávám tímto rezignaci na členství v Předsednictvu RKČR. 

 

 Činím tak v situaci, kdy stále nejsou na stránkách dostupné Normativy klubu, tolik potřebné pro činnost členů. Nejsou dnes k dispozici i přesto, že již v únoru tohoto roku jsem Vám je předala  v elektronické  i tištěné formě, kompletně zpracované se všemi změnami schválenými poslední ČS. 

 Přes několikeré upozornění na tuto skutečnost nebyla zjednána náprava, co víc, není patrná ani snaha něco s tím udělat. 

  Nemohu se dále smířit se skutečností, že došlo ke  zrušení Svodu plemeníků. Několik málo přihlášených co se přihlásilo, se prý přihlásilo stejně špatně a proto se žádný svod konat nebude.

  Obtížně mohu akceptovat skutečnost, když v oznámení o zrušení Svodu plemeníků je konstatováno: "Předsednictvo rozhodlo..."

  Stejně jako již několikrát předtím, i přes skutečnost, že jsem byla jeden z legálně zvolených členů předsednictva RKČR, nejenže jsem k takovému rozhodování nebyla přizvána, ale ani mi nebylo dáno na vědomí, že nějaké takové rozhodnutí padlo. 

  Jak jsem již předeslala, jedná se o stále opakující se chování "předsednictva" ; velmi často se dozvídám o "rozhodnutích předsednictva" až když jsou zveřejněna ve zpravodaji nebo na internetu. 
  Ve stavu, kdy mi  "předsednictvo" tímto způsobem  znemožnilo vykonávat činnost, pro kterou mě členové klubu do funkce zvolili,  již zřejmě neexistuje žádný jiný  důvod, abych byla nadále členem tohoto kolektivu.

Ve funkci OPCH bych ráda zůstala. Zde doufám že budu moci své 30leté zkušenosti s rottweilery nadále předávat  chovatelům, kteří o ně projeví zájem.

Alena Buriánková

-(06.05.2005,IP) Dnes byla manželka se svojí čubou na ultrazvuku. Březost čuby byla tak dnes oficiálně potvrzena. Děti už se těší na štěňátka..

 

-(02.05.2005,IP) Vážení přátelé RTW, pokud někdo víte, nebo jste slyšel kdo byl majitelem psa "KEN Z KŘIŽANOVA" dejte mi prosím vědět. Pes je v útulku v Brně. 
  Chovatel p.Jindřích T. z Křižanova si prý totiž "nepamatuje" komu psa prodal. 
  Musím se přiznat, že mu to nevěřím. Za čistokrevná zvířata určitě bral peníze a s majitelem uzavíral smlouvy. Že by ztráta paměti podpořená ztrátou dokumentů ? 

 

-(24.4.2005,IP) A dnes přišlo z ch.st. Ballotada další smutné oznámení..

Dne 22.4.2005 uhynula 8-mi letá chovná fena Ballotada Ballotada (t.č. nakryta belgickým psem Cujo Du Dauchant).Vše se seběhlo rychle a nečekaně. Útěchou mi snad může být, že ta poslední náruč a pohlazení bylo moje.
Haska z mesta Lučenca a její potomci Archie a "Brenda"  byla a zůstane základním kamenem mého chovu a toto místo nikdo nikdy nenahradí.
Nemít doma jejich potomky Ballotada Svitavské vrchy  alias Kony (Archie x Reini Relay) a Isis Ballotada (Brenda a Tyson v.h.Polderbos) včechno by postrádalo smysl.
Protože v 8-mi letech se prostě neumírá.
V těchto chvílích člověk rád věří v převtělení ...posmrtný život.. v psí nebe ...a tak to má být.
 Magda Moravcová a chovatelská stanice         BALLOTADA           

-(21.4.2005,IP) Dnes  jsem si v praxi ověřil platnost přísloví "Potrefená husa nejvíc kejhá..".

 Na oficiálních stránkách klubu jsem si se zájmem přečetl stížnost paní Ludvíkové, na jak jinak, dnes již tedy bývalou ÚPCH, paní A.Buriánkovou. 

  Stížnost byla zveřejněna bez jakéhokoliv vyjádření kompetentních osob, a dokonce dříve než se o stížnosti "obviněná" vůbec dozvěděla

  Chápal bych, že se něco takového může stát v Blesku, nebo na stránkách  pomlouvačných a bulvárních jako jsou třeba tyhle. Ale proč se tak děje i v klubu, kde by člověk určitý pořádek, nebojím se říci - i trošku slušnosti - čekal. A nebo si zase, jako už před několika lety,  staronový administrátor webu dělá co chce, aniž by se s  někým poradil. 

  Nuž, nyní k osobě stežovatelky samotné. 

  Návštěvník poměrů neznalý se může domnívat, jaká to hrozná křivda se paní Ludvíkové asi stala.

  Jak už to tak v dnešní době bývá, nic není jak vypadá. Jelikož se mi podepsaná zdála povědomá pohledal jsem trošku na internetu a - světe div se-, našel jsem.  

 Paní Ludvíková byla potrestána za porušení chovatelského řádu. Nějak asi nechápala, že pes je chovny až po bonitaci a pokud chce chovný být, tak by se neměl zabývat produkcí štěňat bez průkazu původu. Ale to si můžete přečíst sami přímo na klubových stránkách RKCR.

  A tím, kdo na toto upozornil a potrestání majitelky chovné stanice "od Kačky" navrhl byla - světe div se - nějaká Alena Buriánková..

   

Není pochyb, že stížnosti týkající se klubu by měli být zveřejněny. Všechny! Ale myslim také, že by měli být zveřejněny dohromady s vyjádření dotčeného, předsednictva, případně KRK. I kdyby paní Ludvíková měla na zveřejnění třeba týden počkat.

  

Jinak totiž hrozí, že budeme místo oficiálních stránek klubu mít další bulvár, využívaný pouze k vyřizování osobních účtů s těmi, kteří se nám nelíbí..

 

Co  si myslíte Vy ? 

 

-(21.4.2005,IP) Dnes proběhlo opět update údajů RTW On-Line databáze.  Bohužel operace tentokrát zabrala trošku víc času, neboť jsem musel provést i změnu importního software. 
Děkuji tímto paní Dubská za zaslání podkladů PK. 

 

-(30.3.2005,IP) A neuběhlo ani 24 hodin a mám tu další upozornění na podivnosti "výběru" (pokud se to tak vůbec dá nazvat) nominací do síně věčné a nehynoucí slávy RKČR.

   Tentokrát se jedná o fenu Vanessa Bohemia Ortles. Fenu, která na straně exteriéru dosáhla  na titul Českého Šampióna krásy. Po stránce pracovní předčila i  naprostou většinu německých ovčáku. 

  Ať už o této feně řiká kdo chce co chce, tato fena má kromě titulu Körung  složeny ty nejvyšší zkoušky jak národního zk.řádu, tak i  mezinárodního zk.řádu.Vykonala splnila i nejvyšší speciální stopařské a obranářšké zkoušky. 

  Dost těžko by jste hledali RTW který se několikrát účastnil tzv. "Pětistováku", závodu smíchaného snad z toho nejtěžšího co v našem nár. zkušebním řádu je.

 (Zkuste si to, obranu na dva figuranty, stopy staré 3 hodiny atd..)

  Byl bych rád, kdyby mi někdo mohl vysvětlit, proč tato fena  není nominována do žádné z těchto kategorií. 

  Chápu ledacos, ale proč tam není tato vynímečná fena, tak to tedy opravdu, ale opravdu nechápu. Jedině snad, že by se svými mimořádnými výkony do žádné z nich nevešla..

 

Nebo snad že by nominace psů byly skutečně pouze odrazem toho, jaký vztah má ten či onen člen předsednictva (no třeba ten co jeho syn plive rozhodčím pod nohy) k majitelům, případně chovatelům zvířat? 

 

Asi už neexistuje ta hrdost na výkony, sílu a krásu tohoto plemene, asi je pryč ta doba, kdy jsme se snažili dokázat, že RTW je jako pes skvělým společníkem ať již v rodině, na výstavě nebo na cvičáku.

 

 

-(29.3.2005, A.B) Jsem členem předsednictva a donedávna jsem tam zastávala funkci ÚPCH.

  To, že bude zveřejněna jakási nominace na síň slávy, natož aby se mnou někdo konzultoval navržená jména RTW však asi nemohu očekávat.

  Tak jako každý člen předsednictva, i já jsem  byla zvolena určitým počtem hlasů a zastupuji tak část členské základny RTW klubu. Ostatní členové předsednictva by mě proto měli o svých krocích přinejmenším informovat. Vždyť email a internet už mají takřka všichni. 

  Ani to, že jsem mezinárodní rozhodčí pro exteriér psů, 30 let chovatelka plemene a  znám za ta léta stovky jedinců však zbytku předsednictvu nestačí k tomu, abych byla ke  konzultaci přizvána. Dokonce se ani neobtěžovali mi dát vědět, koho vybrali. 

A tak dnes čtu Zpravodaj a vidím již hotovou nominaci.

První kategorie - ano,jsou to významní jedinci, zaslouží si to, ale jedno jméno tu není. No bude asi v další kategorii. Není. Jistě je v kategorii třetí. Představte si, že není ani tam.

O kom že to mluvím?
O psovi,který nedávno umřel
O psovi,který byl úžasný svou povahou
O psovi,který znamenal pro svou rodinu mnoho
O psovi,který předčil většinu těch nominovaných jedinců ve všech kategoriích
O šampionovi se všemi vrcholovými zkouškami,jedinečném Xarim v.d.Teufelsbrücke.

Je snad averze několika lidí k jeho majiteli, mimochodem významnému sponzorovi klubu, který nezištně dal klubu desítky tisíc korun, aniž mu tento za ně veřejně poděkoval taková, že neuzná mimořádné kvality psa?

Prosím členy, aby mého Simbu von Burgthann vyškrtli ze seznamu nominovaných jedinců, protože nechci, aby v takto nespravedlivě sestavené nominaci figuroval.

Alena Buriánková

-(29.3.2005,IP) Tak jsem slyšel, že zpravodaj už je mezi lidmi. Já ho tedy nemám, ale vy snad už ano..
:-))

-(25.3.2005,IP) Volal mi jeden chovatel, jestli prý nevím, kde by sehnal propozice a přihlášku na Speciální výstavu RTW. 

  Já, duše to prostá, jsem mu poradil, že se má podívat do klubového zpravodaje..  No a on na to, že ho nemá, jestli ho prý mám já.  
  Já ho taky nemám, a po troše emailování se zjistilo, že ho ještě nemá nikdo, i když už je po uzávěrce a měli ho vlastně mít už všichni. 

  I když s tím nemám nic společného, snažil jsem se mu opatrně vysvětlit, že lidé posílají příspěvky vždycky až po uzávěrce, tisk že taky něco trvá, "redakce" toho má určitě moc a tak. Nevím jestli se mi podařilo ho přesvědčit. Trošku hloupé ale opravdu je, že bonitace a svod v Nezamyslicích je už 9.dubna.

  A tak tlumočím závěrečná jadrná slova tohoto chovatele:  " Kde mám sakra aspoň ten zpravodaj, za který platím členské, teda ten členský přísp

ěvek?  Když už nic, tak proč ho nemám dřív?"

 

-(21.2.2005,IP) Jak již naznačuje úvodní titulek, abdikovala pí. Alena Buriánková na funkci ÚPCH RKČR. 

  Důvodem jsou zřejmě obtíže s přelézáním hromady klacků jí pod nohy naházených některými kolegy z předsednictva. 
  Abych pravdu řekl, sám se tomu moc nedivím. Být ÚPCH který nemá právo komunikace s PK, ÚPCH kterému "redakce" nezveření, případně zcenzuruje články jím napsané, či jako ÚPCH podle řádů zodpovídat za svod plemeníků o kterém mu ani zbytek členů výboru neřekne, že už ho naplánoval.. 

  No, se vlastně divím, že se na to nevyprdla už dávno. 

 

 Zde je obsah dopisu  zaslaný předsedkyni RKČR dne 19.2.

 

Vážená paní předsedkyně

V souvislosti se skutečností,že funkce ÚPCH vykonávána mou osobou není brána tak,jak bývalo zvykem před mým ustanovením a jak je zvykem v převážné většině klubů nevidím důvod k dalšímu setrvání v této funkci.
Je s podivem,že ve věci nezapsaného vrhu chovatele Bubly kterou jsem prakticky vedla, nejsem přizvána k projednávání ve vyšším orgánu,přestože jsem nejvíce informována, ,agendu okolo nezapsaného vrhu jsem vedla, a podmínku testu DNA nařídila já.Pod veškerými materiály jsem podepsána.
Je s podivem,že přesto,že s funkcionářem pořádajícího klubu dohodnu předběžně Svod plemeníků,kde jsem z titulu své funkce odpovědný funkcionář,se dozvím z internetových stránek o jiném termínu.Jako osoby pověřené akcí jsou nečleni Předsednictva.
Je s podivem,že přesto,že mnou vyjednaný postup vyhodnocování RTG v Německu je jediný úspěšný ,je bez mého vědomí jednáno neúspěšně znovu .
Ze všech těchto,a dalších nezmiňovaných zde případů je zřejmé,že nejsem v této funkci ÚPCH brána s patřičnou vážností a nevidím důvod v ní nadále setrvávat.
Archiv RKČR předám v nejbližší možné době mému nástupci,kterého z Předsednictva vyberete k výkonu této zodpovědné funkce.
Úkoly,které mi jako členu předsednictva přidělíte ráda budu plnit do konce volebního období.

Alena Buriánková t.č. ÚPCH

 

 Nevím, kdo tedy bude teď dělat ÚPCH ale on se někdo najde.  Osobně bych jeden tip měl. Sice už mnohkrát veřejně proklamoval (vzteky rudý), že on už se do žádných funcí vracet nikdy nebude, on je přece jenom člen, ale my víme svoje.. (Never say never..) 

  A co se mě týče, abych pravdu řekl se těším, až tam zase bude, protože už je vcelku nuda..

 

-(18.2.2005,IP) Během mé nemoci v posledních 14 dnech mi paní Dubská poslala čerstvá data PK RTW. Jelikož nemám z domu přístup na MySQL server mohl  jsem až dneska tato data nahrát do RTW On_line. 
  Dá se říct, že od posledního update byl vcelku klid. Přibylo cca 25 RTG DKK. Zapsána bylo několik vrhů štěňat (např. od Březového potoka, Svitavské vrchy, Ballotoda či Horký dech). 

 Nyní máme v databázi 8 821 záznamů o zvířatech, 1127 různých chovatelských stanci a 2616 záznamů o RTG DKK. 

 

-(14.2.2005,IP) MVP Brno - Kam spěje chování "věhlasných" vystavovatelů
  Jak nadpis říká, včera se konala MVP v Brně. Šli jsme se tam s manželkou podívat. Ne, že bychom něco vystavovali, nemáme co - leda sebe, ale je to první MVP v roce, a tak tam jede hodně lidí, kteří se kolem rtw točí. 

 Čas jsme strávili povídáním se známými a pokukovaní po psech v kruhu i kolem něj. 

 Chodím na výstavy už mnoho let ale včera jsem koukal jako puk. 

 Synka jednoho nejmenovaného "věhlasného" chovatele, známého především tím, že v inzerátech se jako jediný chlubí titulem CACYB, velmi rozčililo rozhodnutí paní rozhodčí Buriánkové, která zjevně neměla potuchy kdo je v kruhu nejlepší.

  Rozčílilo ho to do té míry, že zlostně plivnul rozhodčí pod nohy a nasupeně opustil kruh, aniž by se obtěžoval vyzvednout si u vedoucího svoje papíry..

"Škoda že jsem neměl s sebou kameru, poslal bych to do "Neváhej a toč..".

 Můžete hádat a napsat mi, o koho se jednalo. Schválně....

 

-(8.2.2005,IP) V nedožitých 7 letech jsem dnes musel  nechal uspat našeho Xariho. Vzpomínáme na něho jako na rottweilera s mimořádně vyrovnanou a klidnou povahou, laskavým a otevřeným srdcem a dlouhým ocasem kterým vrtěl při každé příležitosti. 
  Každý jeho potomek nesoucí Xariho typické rysy nám ho bude připomínat.. Ať již na výstavách či závodech.

  I toto je úděl nás chovatelů. Ač si to při koupi psa/fenky ani neuvědomujeme, psí život je výrazně kratší než život lidský. Po té co se pes stane nedílnou součástí Vaší rodiny, po té co dny plynou a Vy je ani nepočítáte, náhle je tu den, kdy je na Vás, aby jste nenechali psa trpět. A to jsem dnes udělal...

 A nebylo mi při tom moc dobře...

 

-(30.12.2004,IP) A ještě tady je jeden příspěvek k tématu - od osoby povolané a chovu RTW dlouhá léta znalé - Ústřední poradkyně chovu RKČR, paní Aleny Buriánkové. 

 

  Vážená paní Mullerová,

pan Sejkanič celá léta píše stížnosti, názory či - jak on tomu říká - poznámky k zamyšlení. Neustále žádá zveřejnění svých myšlenek. 

  Musím potvrdit, že většinou úspěšně. 

 Nevím jak to dělá, ale jeho příspěvky jsou většinou  zveřejňovány takřka ihned a většinou i bez možnosti jakékoliv  obranné reakce. 

 V posledním  článku popisuje  potomky Baccy. Ač jsou některé jeho věty z mého pohledu holé nesmysly, nejzajímavější pro mě bylo, jak psa psa rychle "uklidil" kdovíkam. Učinil tak v okamžiku, když jsem jej z titulu funkce ÚPCH žádala aby tak "významného" plemeníka představil chovetelům veřejně.

 O tomto psovi se pan A.T. (dlouholetý činovník plemene RTW) vyjádřil asi takto: "Je to taková hrůza, že kdyby mi pan Sejkanič do očí nezalhal, že tento pes NENÍ  onen Baca - otec štěněte, nikdy bych si  po něm  štěně nevzal."

 Co píše o Vaší feně odpovídá jeho stylu. Má-li zvíře úspěch, je to zásluha jeho a jeho fen / psů,.Není-li jedinec ideální (což jak víme se může klidně stát i v lepších rodinách), je to chyba majitelů. Tito si psa zničili sami. 

  Je veřejným tajemství,že ne vše co p.Sejkanič píše je pravda. Jsou i tací, kteří se ho i bojí, nebo se mu raději vyhnout, aby měli klid.

  Ani ve smyslu péče o psa nemůže být velkým vzorem.  Zdá se, že v chovu upřednostňuje kvantitu a finanční přínos. Bohužel, dnes je takových ch.s v chovu více. 

Začátečník či milovník plemené bohužel zpočátku není schopen rozlišit kdo či co a stává se tak nejednou obětí vypočítavých "chovatelů - množitelů" 

A. Buriánková

 

-(30.12.2004,IP) Dnes, těsně před Silvestrem mi od Moniky Gullichové přisla reakce na dopis p.Müllerové. Tentokrát je to zase trošku z druhé strany. 

  A k tomu P.S. od M.Gullichové:  Myslím, že bychom se všichni měli věnovat naším rotvíkum a né věčně řešit pana Sejkaniče!  

 Moc děkuji a také přeji šťastný nový rok 2005
 

 

-(29.12.2004,IP) Dostal jsem v kopii nasledující email. Zveřejňuji, jak si pisatelka přeje. 

 

 Pokud i Vy máte pocit, že můžete k tématu něco přidat, pošlete mi to. Rád zveřejním. 

 Myslím si totiž, že na téma "Polský plemeník Baca bez Nazwy a jeho přínos pro náš chov" by se dali opravdu psát romány. 

Už třeba proto, že ten pes je něco jako Příšera z jezera Lochness - všichni o něm mluví, ale nikdo ho nikdy pořádně neviděl. 

 Na bonitaci tento "zapůjčený pes",jak požaduje chov.řád, nikdy předveden nebyl a když se o něj začal poradce chovu zajímat, tak byl pes náhle "vrácen do Polska". A asi za měsic na to ho znovu - tentokrát již "vráceného  v Polsku" nabízel inzerátem v klubovém časopise jiný český chovatel ke krytí u něj na dvorku..

  

Vážená paní Dubská, vážená paní Buriánková,

dovoluji si Vám zaslat moji reakci na článek I.Sejkaniče , který byl dne 23.11.2004 uveřejněn na www.rkcr.cz s názvem "Polský plemeník Baca bez Nazwy a jeho přínos pro náš chov"

Vzhledem k tomu, že komentář I.Sejkaniče k vrhu "T" se přímo dotýká mě a mé feny Taxy, reaguji na tento smyšlený odstavec dopisem přiloženým v tomto e-mailu.

Tímto bych Vás také ráda požádala o zveřejnění mé reakce na webových stránkách www.rkcr.cz a www.rtw.cz a dále ve Zpravodaji RKČR v nejbližším vydání. Z tohoto důvodu zasílám v kopii i na pana Přikryla a paní Brotánkovou.

Děkuji předem a přeji vše nejlepší do roku 2005,

Jitka Müllerová 

 

-(24.12.2004,IP) Hodně dárků, lásky zdraví a spokojenosti pro dnešní a další dny celého roku 2005!

Pokud by jste snad přece jenom dostali uhlí, nezoufejte! Při dnešních cenách je můžete určitě dobře prodat a kopit si pak co budete chtít !

 

-(29.11.2004,IP) Výroční členská schůze 2004  v Kralupech nad Vltavou. Neoficiální popis dění a zážitků..

 

-(28.11.2004,IP) Dokončil jsem přepis poznámek a dojmů z poslední VČS v Kralupech na Vltavou. Dost  dlouhý text a asi se  nebude všem líbit. V současné době již probíhají korektury a jak budou hotové najdete link na těchto stránkách. 

 

-(27.11.2004,IP) Dnes jsme se s manželkou zůčastnili VČS RKČR (výroční členské schůze) v Kralupech nad Vltavou. Potkali jsme tam spustu lidí se kterými se vidíme rádi. Samozdřejmě ale  také pár těch, kteří po slušném pozdravení předstírají raději slepotu..  

 

  Informace z této schůze  mám pouze nekompletní jelikož jsme odjeli před už před 16 hodinou. A také vlastně proto, že v tom sále s příšernou akustikou nebylo žádné ozvučení. Půlka z toho co předsednictvo řikalo nebylo slyšet a z půlky co slyšet byla, zase půlka nebyla rozumět. 

  Jediné co bylo slyšet vždy jasně byly občasné výkřiky "SEX"  p.K.Píchy sedícího u posledního stolu vzadu. 

   A tak z  toho co jsem slyšel jsem si pořizoval pro vaše pobavení poznámky, které se chystám přepsat zítra během dne. Oficiální zprávu si pak přečtete na stránkách RKČR.

 Dnes už snad jenom zmíním dvě věci, které mě připadají významné: 

 

  1. Z klubu byl hlasováním VČS za porušení chovatelského řádu vyloučen na 5 let chovatel BUBLA (některými  chybně nazývaný MUDRA) - majitel chovatelské stanice BUBILMI, nebo tak nějak. Pro ty co nevědí o koho jde, tak prý se jedná o nástupnickou CHS po chovatelce I.Mudrové  vyloučené z klubu minulý rok (chs. ILMU). 

  V paměti mi utkvělo vysvětlení OPCH, p. M.Noska, popisující jak  s ním pan Mudra odmítl hovořit, neboť prý p.Nosek měl na sobě oblečeny šortky.. 

 

  2. Mám dojem, že se pomalu a opatrně pokouší vrátit na výsluní  ti, kteří již jednou odešli (byli odejiti). Ano, ti  kteří  v roce 2001 odcházeli  se slovy, že už se nikdy nevrátí !

  Možná proto, že jejich slova nemají váhu a nebo  proto ze  jim život bez moci a  obdivu "pseudo-důležitosti chybí.  

  Že by, že by ? Budeme dávat pozor... 

 

  Ze schůze jsme odjeli uprostřed horlivé debaty na věčně zelené  téma osekaných ocasů. Déle jsem již opravdu  nemohli vydržet, jelikož v místnosti se netopilo a umrzali nám nohy.  :-))

 

  Bližší podrobnosti a přepis mých ručně psaných poznámek přinesu zítra..

  

 

-(22.11.2004,IP) Podle internetové evidence MVČR si dne 19.5.2004 "někdo" zaregistroval "Klub přátel Rottweilera".  Po RKČR, Českém spolklu rottweilera to již je třetí občanské sdružení věnující se tomuto ušlechtilému plemeni.  

  Opravdu jsem se snažil, ale nepřišel jsem na to, kdo to byl. No važně, nedělám si legraci.  Jméno tam není, jenom ta adresa "Lhota pod Libčany 115". Kdo to asi je?  Ja na to opravdu ne a ne přijít.. 
  Třeba se nám tento "neznámý" zakladatel chystá na nadcházející VČS v Kralupech (27.11.2004 v 10.00) nějaké překvapení.. Třeba už ho současná chovatelská omezení štvout, tak si založí klub vlastní, ekonomciky mnohem zajímavější. 

  To jsem tedy zvědavý..

 

-(21.11.2004,IP) Děkuji paní Dubské za data PK RTW. Tato data jsem dneska uploadoval do naší RTW on-line databáze. Takže můžete hloubat a zkoumat..

 

-(7.11.2004,IP) Doplnil jsem další inzeráty na štěňata do sekce "inzerce"

 

-(6.11.2004,IP) Během kontroly staré pošty vyšlo najevo, že jsem doposud neprovedl update on-line databáze údaji z 5.10.2004. Ten den tedy nastal dnes. 

  Databáze k dnešnímu dni obsahuje údaje o 8 742 zvířatech, 201 záznamů o nakrytí feny, 2 576 záznamů o DKK, 1 119 chovatelských stanic, 2 863 záznamů o svodech/bonitacích a v neposlední řadě 2 637 obrázků RTW. Na tvorbě databáze a vkládání obrázků se podílí 39 lidí. 

  Pokud se chcete i Vy zapo do tvorby RTW on-line, stačí napsat. Jediné co k tomu potřebujete je internetový prohlížeč. A něco mi říká, že ten už asi máte...  

  (Pokud ještě uživáte IE, doporučuji svižně přejít na Mozillu/Firefox. Oboji je mnohem lepší než IE, zadarmo a navíc se pak nemusíte bát virů a spyware)

 

-(6.11.2004,IP) Jdu volit.

  Původně jsem snad ani jit nechtěl. Pak jsem si vzpoměl na poslance Kořistku. Ano, to je ten, co před nějakým časem zkoušel s poslankyní Šojdrovou křížovou výpravu proti našim psům. Poslanec,který dal za vznik petici Jeden Metr (viz náš archiv) s více než 60 000 podpisy.

  Tehdy jsme ukázali, že si nenecháme líbit úpllně všechno. Byl jsem rád, když se Kořistka do parlamentu nedostal dveřmi. Nebyl jsem rád, když se tam dostal oknem. 

  Nejsem rád, že Kořistka zase dělá to co děla, i když to není zrovna proti psům. Už jenom proto, že jsem s ním tenkrát měl tu "čest". 

  A proto jdu volit, aby už od něj a jemu podobných byl konečně pokoj. Snad to pomůže..

 

-(6.11.2004,IP) Dasty z Hůrek má nové, pěkné stránky na http://www.dasty.virtage.cz

 

-(5.11.2004,IP) Pamětníci tohoto serveru si ještě vzpomenout na svého času dosti živou  emailovou rtw konferenci rtw@rtw(tecka)cz. Po stěhování serverů byl její provoz ukončen. Poslední dobou se mi začínají znovu ozývat lidé s prosbou o jeji oživení. Prý by nebylo špatné zase mít stabilní místo, kde by majitelé RTW (a psů obecně) mohli požádat o radu, případně se podělit o své zkušenosti. Co si myslíte Vy ? Mám konferenci znovu oživit ? Napiště mi. 

  Má emailová adresa je o několik řádků výše. Nejde na ni ale kliknout, musíte ji přepsat ručně. Místo  "(zavináč)" musíte totiž napsat znak @ a místo "(tecka)" zase obyčejnou tečku.  

  Svoji emailovou adresu mám tak úmyslně zkomolenou jako ochranu proti automatický robotům vyhledávajícím na webech emailové adresy, aby je pak mohli zahltit nevyžádanou poštou.  

 

-(5.11.2004,IP) Stále se ještě najde spousta lidí, kteří neví co znamenají ta čísla a písmena udílená jejich zvířatům během bonitace nebo svodu. Také prakticky na každé z posledních členských schůzí došlo k nějaké změně bonitačních kódů a tak už ani na  kartách které k bonitaci dostanete to vlastně není správně. 

  Požádal jsem proto ÚPCH RTW, paní A.Buriánkovou, zda by mi naposkytla aktuální bonitační/svodovou tabulku. 

  Díky ní se teď můžete sami podívat, jaké kódy jsou aktuální a co tyto vlastně aktuálně znamenají

 Chtěl bych jí také touto cestou za obratem poskytnutý materiál poděkovat.

 

-cira.jpg (53183 bytes)(3.11.2004,IP) Chovatelská stanice Anaco oznámila smutnou zprávu. Dne 24.10.2004 se rozloučili se svojí Fenou - Cirou z Pohádkové jeskyně.

 

 

-(3.11.2004,IP) K tématu MS RTW 2004 ze včerejšího dne a také k položené otázce mi dnes poštou přišel dopis od Andrey Krškové, majitelky Vandala Bohemia Ortels. Jmenuje se to "Jak se (ne)dostat na MS-RTW". Vše jsem poctivě manuálně přepsal a vy si článek můžete přečíst na tomto linku..

 

-(2.11.2004,IP) Díky internetu si i Vy dnes mužete prohlédnout jak  dopadlo MS RTW (IFR) pořádané tentokrát ve Španělsku. Nechci k tomu nic psát, podívejte se sami na tento link. Je to rozhodně zajímavé.
  Obdržel jsem několik emailů, dotazujících se, proč klub neposlal representovat Dášu Macků, (která se letos se svým RTW nominovala na MS všech plemen) a proč neposlal třeba Andreu Krškovou (ta prý údajně podle slov výcvikáře nominaci odmítla). Nevím, výcvikář poslal koho poslal a závod dopadl tak jak dopadl.  
  Víte to vy ? Jestli ano, dejte vědět..

 

-(1.11.2004,IP) Jirka Janoušek mi napsal: 
... chtěl bych tě požádat jménem Jitky Voháňkové, jestli bys neuveřejnil informaci, že pořádá ve dnech 13-14.listopadu výcvikový víkend v Kutné Hoře. Ubytování v pokojích areálu ZKO Kutná Hora - pokoje vybaveny topením. Zájemci získají více informací na jejím mob.telefonu: 606/402 186.. 
 Tak kdo si chcete pěkně pocvičit, neváhejte. 

 

-(1.11.2004,IP) Chovatelská stanice "ze Syrůvky nabízí k okamžitému odběru štěňata ze spojení Gwenda Vombat   / Xari v.d.Teufelsbrücke. 
Kontaktní adresa
:Šťastný Petr, Tavíkovice č.30, 671 40, mob.: 723 971 859

 

-(1.11.2004,IP) Tento víkend prý proběhlo MS RTW ve Španělsku. Vzhledem k "těžkému" onemocnění zad "výcvikáře" klubu, odjeli závodníci sami. Pokud máte někdo zprávy, jak naši psi dopadli, dejte prosím vědět! 

 

-(4.10.2004,IP) Nahromadila se mi od chovatelů pěkná hromádka emailů, takže během toho týdne bych chtěl řádněji nakrmit server. Pokud snad taky něco máte ke zveřejnění, prosím pošlete co nejdříve. 

 

-(4.10.2004,IP) Ozval se mi majitel Ch.S "z Tyrosu" p.Švancara. Požádal mě o pomoc s umístěním jednoho cca. 10 týdenního pejska. 

Psa si odvezl v 8 týdnech "nový" majitel ale zřejmě ho štěně po 14 dnech přestalo bavit a tak se rozhodl psa vrátit. Nevím jestli si ten člověk myslel, že zvíře - pro nás člen rodiny - si může koupit tak jenom "na zkoušku". Ale myslim, že teď už je to stejně jedno. 
  Dle slov chovatele p.Švancary se jedná o perspektivní a pohledné štěně bez vad s pěknou hlavou a kvalitně stavěnou kostrou. Chtěl jsem ho zajet v neděli vyfotografovat, bohužel zatím jsem to nestihl. 

   Nějak  také teď  honem nemůžu najít na p.Švancaru telefon. Když tak mrkněte do zpravodaje (kontakt je uveden mezi PCH) a nebo mi pošlete email a já někde pohledám..

 

-(4.10.2004,IP)  Díky paní  Dubské - předsedkyně našeho RTW klubu a paní Buriánkové -ÚPCH se celá podstata komunikačního problému mezi ÚPCH a PK velmi rychle a hladce vysvětlila.  

Jak už to tak chodí, jednalo se pouze o drobné nedorozumění/informační šum a dnes již by mělo vše být v pořádku. 

 

-(24.9.2004,IP) Zajímalo mě už nějakou chvilku, jak že vlastně skončilo letošní MR-RTW v Chrudimi. Chtěl jsem také vědět, kdo v kategorii IPO3 splnil podmínky nominace na letošní MS RTW plánované ve Špaňělsku. 
  Dnes se mi podařilo tyto vysledky opatřit. Vapadají zajímavě hlavně v kategorii IPO1 a tak jsem si říkal, že se třeba budete také chtít podívat jak MR RTW 2004 dopadlo.

 

-(19.9.2004,IP) Těžko se to píše a ještě hůř  je tomu uvěřit, co všechno za smůlu se může stát. Nevím zda víte, jakého významného úspěchu jeden RTW v ČR dosáhl a jakého s trochou štěstí dosáhnout mohl ? 

    O co je ? 

Dáša Macků s Valmontem Bohemia Ortles se letos v tvrdé konkurenci všech plemen nominovala na  mistrovství světa všech plemen, které se mělo konat tentokrát ve Francii. 

  Valmont byl dokonce nominován jako nejlepší obranář!

  Jedná se historicky o prvního RTW který se kdy v naší republice na MS všech plemen nominoval. 

  Representační družstvo vyladilo formu a odjelo do Francie. Tam je však ani  nenechali vystoupit z aut. Prý tam vypukla vzteklina a že se mají otočit a jet domů..

  Mistrovství světa se nekonalo.. 

 

-(21.8.2004,IP) Děkuji paní Dubské za zaslání čestvých údajů PK RTW. Tyto údaje jsem během včerejška nahrál do RTW on-line databáze. 

  Databáze je tak aktuální ke dni 11.8.2004. Obsahuje  údaje o přibližně 8700 zvířatech a 205 MB obrázků RTW. 

  Jenom připomínám, že každý může do databáze vkládat obrázky  zvířat i sám a to pomocí internetového prohlížece. Stačí mi napsat a já vygeneruji pristupové údaje i s návodem. 

 

-(23.6.2004,IP) Dostal jsem následující email do Franka Beiboereho, (frankbeiboer@zonnet.nl)
Vážení přátelé, 
11-tého chtějí RTW kluby Belgie, Nizozemí a Lucemburska zorganizovat velkou výstavu RTW. Předpokládané místo konání někde na jihu Nizozemí. 


Víc o tom sice nevím, ale pokud se akce bude konat, určitě se ještě někdo ozve. A určitě najdete odkazy na stránkách výše jmenovaných klubů RTW. 

 

-(23.6.2004,IP) Opravil jsem stránku inzerce a přidal jsem tam nějaké nové inzeráty.Mimo jiné, např. nabídka štěňat ch.st. "od Syrůvky"..

 

-(25.5.2004,IP) Od p.Dubské jsme obdržel čestvá data RTW. Tato jsem dnes naimportoval do systému rtw on-line databáze. 

  Za poslední 3 měcíse přibylo cca. 40 RTG DKK a asi 10 nových chovatelských stanic. Podrobnosti už si najdete  sami v RTW On-Line

 

-(20.4.2004,IP) Přidal jsem odkaz na chovatelskou stanici RTW Tomat

 

-(9.3.2004,IP) Dneska jsem opět updatoval údaje On-Line RTW databáze čerstvým krmením z PK. (Děkuji pí.Dubské a pí.Damaskinosové). 

Za období od poslední aktualizace přibylo 135 nových zvířat a cca. 36 záznamů o provedení RTG DKK. 

 

-(9.3.2004,IP) Pan J.Janoušek zve všechny přátele plemene RTW na "Výcvikový víkend v Kutné Hoře". Zaměření prý bude převážně na výcvik obran. 
Informace na jjanousek@cz.foxconn.com.

 

Corot_inzerat.jpg (101250 bytes)-(28.2.2004,IP) Gratulujeme chovatelské stanici Corot k narození štěňátek ze spojení Faarby Vombat a Aura od Vítkovy hory. Podrobnosti naleznete na http://corot.rtw.cz. Pro zobrazení inzerátu klikněte na ikonu obrázku..

 

-(24.2.2004,IP) Dnes jsem updatoval on-line databázi. Vkládal jsem údaje z. 12.1.2004.    

  Rozdíl oproti  poslednímu update  (upd.12/2003, data z 11/2004) je minimální, změn za ty dva měsíce není mnoho.  

  V současné době se snažím získat přístup k aktuálním údajům z PK. Předsedkyně RKČR, paní  B.Dubská mi už slíbila pomoc. 

  Prosím  Všechny kteří mi telefonují a emailují aby ještě chvili vydrželi. Veřím, že věc se  brzy vyřeší. 

 

-(24.2.2004,IP) Se smutkem v srdci jsem před časem  musel  nechat uspat svého prvního RTW -  Arana Znojemský Ráj.  Ve velmi krátké době se mu udělal na zadní noze boule velikosti slepičího vejce a pes začal hodně kulhat. Veterináři pak stanovili zdrcující diagnózu - rakovina kostí ve velmi pokročilém stádiu. Bez naděje na pozitivní vývoj. 

Aran byl můj první RTW, kterého jsem si s manželkou pořídil přibližně před 9 lety. Nebyl nijak temperamentní, řekl bych až líný, ale byl velmi věrný a milý. Věřte mi, těch 13 zkoušek z výkonu, které tento pes za svůj život složil,  nebylo zadarmo. 

  Vzpomínáme na něj a jeho sestru Ajku Znojemský ráj, kterou vlastnila manželka a kterou jsme museli nechat uspat v jejích 4 letech, opravdu s láskou..  


-(21.12.2003,IP) Dnes jsem se konečně dostal k tomu, abych si vytvořil potřebné cesty ve firewallu a mohl tak přímo aktualizovat on-line databazi. 

  A tak jak jsem byl při té usilovné práci, tak jsem tam hned nahrál listopadová data. Takže śe honem běžte podívat..

 

-(24.11.2003,IP) Na sobotní schůzi bylo hlasováním  potvrzeno  vyloučení paní Ilony Mudrové (ch.s. IlMu) z RKČR. V historii RKČR se tak jedná o prvního člena  z řad klubu vyloučeného. (I když snaha o vyloučení některých "policticky" nepohodlných zde byla už dřív, pravda... )

Ač. se poslední dobou do dění klubu moc nemíchám, v tomto případě musím udělat vyjjímku. 

Pokud někdo porušuje řady tak, jak bylo na schůzi předeneseno, pokud někdo opakovaně chova štěnata tak, že v 7- 8 týdnech váží 2.5 - 3 kila, pokud mi telefonuji lidé až z Prahy,  že psi chovatelky jsou na cvičáku zavření i několik dní bez toho aby je alespoň vyvenčila či nakrmila, pak taková chovatelka mezi námi nemá co dělat..

 

-(24.11.2003,IP) Obdržel jsem další data PK a upload  čerstvých údajů provedu během nejbližších dnů. 

 

-(24.5.2003,IP) Updatována on-line databáze RTW.
Doplnil jsem výsledky jarních bonitací/Svodů Praha a Nezamyslice. Tyto výsledky jsou již nyní započítávány do statistik potomků. 

 

-(24.5.2003,IP) Proběhla "údržba" on-line databáze RTW a drobné opravy. Doplnil jsem zpracování nových, třímístných kódů pro oko (H1A,H1B atd..), doplnil jsem nový kód pro ocas ("Z1-Z8") a také jsem opravil chybu při počítání statistik svodu a bonitace u jedinců kteří mají některý z těchto kódů. Dále jsem provedl vyznačení vylučujícíh vad v tabulce svodu a bonitace. 

Pokud narazíte ještě na nějaké problémy, dejte mi prosím vědět, uvidím, co se bude dát dělat..

:-) 

 

-(20.5.2003,IP) Smutnou zprávu oznámila dnes manželka pana Františka Šmída Magdalena.. 

Příspěvky zesnulého pana F.Šmída znáte i ze stránek tohoto serveru, kam v minulé době pravidelně přispíval..

 

-(5.5.2003,IP) A co je nejdůležitější, aktualizoval jsem dnes opět data RTW v on-line databázi. Nahrál jsem tam čerstvé údaje o RTW, stav ke dni 30.4.2003. Znáte to,přidal jsem vrhy, importy, ch.stanice a DKK. Nevím proč, ale PK stále ještě nezapisuje DLK, takže jsem to do databáze nemohl zahrnout. Možná příště..


- (5.5.2003,IP) Doplnil jsem dneska další inzeráty, přidal linky na osobní stránky psa Cannibal Anaco do osobních stránek psů. Přidal jsem také  fotky Adolfa a Bredie ze Škvorce do on-line databáze RTW. 

 

- (30.3.2003,IP) Tak po nějaké době jsem tu zase. Podívejme se, co se mi tu pro Vás sešlo. 

- Zájemce o Klubovou výstavu ADRK možná potěší přihláška na tuto výstavu

- Art Drevopal představuje svoje nové stránky.. 

- Pozvánka na letní výcvikový tábor RTW v Kutné Hoře. Pozvánku poslal p.Janoušek

- Předpokládané delegace rozhodčích na kynologické  výstavy roku 2003.

- Hromada inzerátů...

- Dobry den. Je mi moc lito, ze vubec pisu tento dopis, ale nemam proste na vyber.Moje pritelkyne si minuly rok poridila stene rotvajlera. Dovolil jsem ji to s tim, ze tento rok jsme jiz meli bydlet v baraku. Soucasnost je vsak takova, ze stale jeste bydlime v byte 1+1 a vyhlidky na zlepseni nejsou ruzove..... Pokračování najdete zde..

 

-(19.2.2003,IP) Martina Grebeníčková z Uherského Hradiště nám poslala html stránky za účelem představení nadějného krycího psa - Collina z Hůrek

-(16.2.2003,IP) Ze Španělského RTW klubu dorazila pozvánka na IFR kongres 2003 a IFR Festival (výstavu)  2003. Pozvánku + program si můžete přečíst jak německy, aglicky tak i francouzsky v "populárním" formátu .doc.. 

-(16.2.2003,IP) Už pár lidí se mě ptalo, co se stalo, že tyto stránky tak zanedbávám. Nuž stalo. Narodilo se nám druhé očekávané dítě(syn) a tak musím teď mnohem více pomáhat manželce. 
Ale nebojte se,, technicky je chod serveru zajištěn a pokud nějaký příspěvek pošlete, chvilku si najdu abych ho mohl na stránky přidat, i kdyby to mělo chvilku trvat.

-(20.1.2003) Byla updatována chovatelská data On-Line Databáze RTW "fresh" údaji. Můžete si tedy, jak již je zvykem, vytáhnout čerstvou statiku plemeníku, vrhů, vyhodnocení DKK atd.. 

-(13.1.2003) Z PK přišla čerstvá chovatelská data. Během tak dvou dní je zpracuji a přidám do databáze.. (DKK, DKL, vrhy zápisy štěňat, atd..)

-(13.1.2003) Sotva se to v práci trochu uklidnilo, na plné obrátky se začalo pracovat na klubovém zpravodaji. 
Pokud Vy sami máte něco, o čem si myslíte, že by stálo za to ve zpravodaji zveřejnit, tak neváhejte a pošlete mi to!

-(16.12.02,IP) Tak po delší době mám pro vás opět představení jednoho pěkného zvířete. Je to vítězka soutěže o mladou exterierovou fenu - fenka Henriete z Amiho dvora. Obrázky nám poslala její majitelka, slečna Marie Bertová z Frýdku - Místku. 

-(1.12.02,IP) A ještě jedna gratulace: Fena Happy Choice z Amiho dvora složila ve věku 19 měsíců tyto zkoušky: BH, ZM, VZ1 a speciální kanisterapeutické zkoušky. 

-(1.12.02,IP) Přišel mi emailem zajímavý názor pana Ivo Nováka, týkající se jednoho ze starších článků. Ten článek se jmenoval "Psí genocida (po Hambursku)" a najdete ho zde..

-(1.12.02,IP) Gratulace: Simona Navrátilová se svým 3,5 letým Califem Medvědí Tlapa složila již 10 zkoušku a to SChH3.

Borra Meděvědí Tlapa s majitelkou Ditou Jedličkovou se zůčastnila svého prvního závodu v ZVV1, kde skončila na prvním místě a její matka Daissy z Metylovic v ZVV2 s majitelkou Ivanou Janulcovou na místě druhém v obranářském závodě Chlumecký Lev v Ústí nad Labem.
Zaslal: p.Ivča Jan." <big.bad@tiscali.cz>

-(10.11.02,IP) (pro)Padák Ivana Sejkaniče - tak se jmenuje email, který jsem právě našel ve své emailové schránce. Je to dopis od paní A.Buriánkové, také se týkající a doplňující moji krátkou zprávu z VČS konané dne 9.11.2002. Píše o svém umístění v soutěži "Nejslabší máte padaká" pořádané panem I.Sejkaničem a dožaduje se předání diplomu, případně cen.. 
:-)))

 

Původně jsem měl v úmyslu odložit část úvodní stránky do archivu. Připravuji ale přechod celého serveru na nový systém, který přinese mnoho nového, zajímavého. 
 A tak to už dělat nebudu..

 

Pokud máte zájem si sami vkládat obrázky svých zvířat do RTW on-line databáze, tak mi napiště o přidělení vstupního hesla, rád tak učiním. 


Opravil jsem trapnou "bug", která hlásila v  prohlížeči chybu poté, co byl vložen nový obrázek do databáze. 
Nyní je již také možné vkládat obrázky i z prohlížečů Mozilla a FireFox (tyto Vám vřele doporučuji, pokud už máte dost problému s viry a jinými problémy ve windows..)

Datum poslední aktualizace on-line databáze RTW:  5.10.2004



Sháníte štěně RTW ? 
Vyzkoušejte novou  aplikaci generující seznam nakrytých fen


Zpravodaj 41/1975
Chovatelské základní minimum!
(Moc zajímavé, doporučují přečíst)
Kožní choroby psa
Rottweileři opět v Chomutově
Může být v jednom vrhu štěňata více otců  ?

(pdf, cca 130K)


Zajímá Vás, který RTW má složenu kterou zkoušku a s jakým výsledkem?

 Máme pro Vás jedinečný seznam úspěšně i neúspěšně složených zkoušek z výkonu za rok 2001. Přeji příjemnou zábavu. 




Stáhněte si DivX 5.0.1!


Jdete na RTG DKK a DKL?

Rentgen samotný Vám provede po objednání většina veterinárních lékařů, kteří mají na svém pracovišti rentgen. Psa v narkóze zrentgenují v předepsaných polohách nutných pro vyhodnocení snímku. Dále je snímek odesílán k vyhodnocení posuzujícímu veterinárnímu lékaři (u plemene RTW je jím MVDr. Petr Petráš, Husova 5, Lovosice, 410 02), který Vám na dobírku zašle vyhodnocený výsledek DKK či DKL a na Plemenné knize Vám výsledek zapíší do průkazu původu. Potud oficiální postup při vyhodnocení výše uvedených snímků. Bohužel, stále se setkáváme s případy, kdy rentgenující veterinární lékař sám "neoficielně" vyhodnotí snímek a nezřídka majitele psa přesvědčí, že : "...to nemá ani cenu někam posílat...!" Smutný majitel pak často na jeho slova dá a snímek se k oficiálnímu posuzovateli nikdy nedostane. Pokud pomineme ztrátu pro chov plemene v ČR, kde je každý údaj cenný, nelze pominout neodborné posouzení veterinárního lékaře, který k vyhodnocení RTG DKK a DKL nemá oprávnění a s tím související odbornost. Nezřídka se stane, že i po takovémto negativním "předvýsledku" přijde po oficiálním vyhodnocení DKK 0/0, či stupeň velmi nízký. Chtěla bych tak apelovat na všechny majitele RTW, kteří se na DKK, DKL chystají, aby trvali vždy na zaslání snímku oficiálnímu posuzovateli.
ÚPCH, L. Zavoralová


 

Zpravodaj 40/1975
II. národní výstava psů a II.speciální výstava rottweilerů,

Váha štěňat při narození,III. kongres IFR Revír trochu jinak,

Výsledky výstav,

Výcvikové soustředění RTW v Šumperku,

Vrhy RTW v roce 1975  

(pdf, cca 130K)


 

Zpravodaj 36/1975
Slovo předsedy klubu - MVDr.Libora Chabra. Propagace ČSL RTW, Praktické provádění bonitace RTW v NSR, Hodnocení povahy RTW ve Finsku, Zápis ze schůze výboru  ZSKOCH RTW 14.12.1974 v Praze, Jistota a síla uchopení (zákusu)
(formát pdf, cca 89K)


 

Zpravodaj 35/1974
Pud zachování druhu a z něj vyplývající pudy. Zkoušky RTW v roce 1974. Chcete mít štěňata s průkazem původu ? Zápis ze schůze výboru ZCHKO RTW z 8.11.1974. O nevyhnutelnosti výcviku RTW
(pdf, cca 128K)


Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Duben 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Březen 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Únor 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Leden 2002

Obsahy úvodní stránky za měsíc 
Prosinec 2001

Celkový přehled obsahů úvodních stran za různé měsíce..


 
Ke čtení formátů .pdf je třeba mít instalován Adoby Acrobat. Program je samozrějmě zdarma a najdete ho zde!

 

doporučený: IE4 a vyšší

 

Sloupek na závěr: 

Budeme vděčni za všechny příspěvky týkající se RTW,
tyto bezplatně zveřejníme.
Zdarma zveřejníme údaje o Vašem (i nechovném) RTW.


Dotazy,  náměty a připomínky zasílejte prosím na adresu  Ivo Přikryl  prikryl(zavinac)eurosat(tecka)cz
více informací o správci serveru www.rtw.cz

Rottiet Ring Home Page Tuto stranu vlastní:
Ivo Přikryl
Jamborova 25
615 00 BRNO
Czech Republic

[ Další strana | Náhodně | Dalších 5 | Seznam stránek]
Chceš se přidat do kroužku? Přečti si info.
Next Site