zprI99.jpg (22990 bytes)


Zpravodaj II/1999
část 1.

 

    Stručný a předběžný obsah
Informace z předsednictva
Nabídka pro členy RKČR
Stížnost p.Sejkaniče (už snad pomalu stačilo..)
Podmínky pro účast na MS Belgie r.2000
Svod dorostu 10.4.99 Praha 8
Bonitace 11.4.99 Praha 8
Výsledky výstav (nic co by jste už nečetli)
Rottweiler Cup 1999 - Pardubice
Ze života pejskařů
Napsali nám...
Pojistěte si svého psa
Veterinář radí (Radši se rovnou podívejte do naší veterinární rubriky)
Inzeráty...

Informace z předsednictva RKČR

Zápis 1/99 ze schůze předsednictva RKČR konané 7.3.1999 v Praze

Přítomni: MVDr.Schánilec, MVDr.Sedlář, Hájková, Havlová, Procházková, Střeštíková, MVDr.Hanušová, Dočekalová, Jurášová

1) Stručná informace o konání a programu Valné hromady ČMKU -Schánilec - předsedou ČMKU zvolen p.Němec

2) Smlouva s Plemennou knihou podepsána - úkol splněn.

3) Projednán návrh tiskopisů a oběhu rentgenů DKK vč. odvolacího řízení. Návrh za posouzeni = 200,-Kč.

4) Byla projednána stížnost p. Ivana Sejkaniče, její písemné znění bude uveřejněno vč. samo-statného zápisu z tohoto osobního jednání výše jmenovaného (samostatné přílohy k tomuto zápisu).

5) Zajištění svodů a bonitací:

Praha 10.4.99 svod:

Hanušová, Štěrba (náhradník Nosek)

Praha 11.4.99 bonitace:

komise - Sedlář, Schánilec, Červenka, (náhradník Hanušová) měření - Procházková figuranti - Střeštík, Borovička

Velká Bystřice svod i bonitace 12.6.99:

svod: Sedlář, Hanušová
bonitace: komise - Hanušová, Sedlář, Vodička, (náhradník Havránek)
měření: Nosek figurant - Klement Praha 18.9.99 svod: Sedlář, Hanušová

Praha 19.9.99 bonitace:

komise - Štěrba, Schánilec, Červenka
měření - Procházková
figuranti - Střeštík, Borovička
Zástupci na akce: RTW Cup - Procházková Spec.výstava - Sedlář

6) Předsednictvo odsouhlasilo odměnu ve výši 500 Kč pro figuranty, kteří budou delegováni na MR a budou figurovat na svodu plemeníků.

7) Předsednictvo pověřilo pokladní pí Pleskačovou vypracováním zprávy pro p.Sejkaniče v rozsahu podané stížnosti.

8) Bylo projednáno proplacení cestovného s p.Sejkaničem na schůzi předsednictva, kam byl na svoji žádost přizván. Jmenovaný se proplacení cestovních nákladů zřekl.

9) Pro účastníky akcí pořádaných klubem bylo schváleno zhotovení suvenýrů (klíčenky s nápisem akce).

10) Byla projednána a schválena žádost p.Kvasničky o rozšíření aprobace rozhodčího na plemeno RTW.

11) Předsednictvo odsouhlasilo proplacení cestovních nákladů 2 delegátům na Valnou hromadu ČMKU (Schánilec, Hanušová).

12) Vzhledem ke vzrůstajícím nákladům na výtisk Zpravodaje klubu byly vytipovány 4 tiskárny, ve kterých by náklady klesly až na cca polovinu. Nejlepší nabídka bude schválena na příští schůzi před vydáním č.2/99.

13) Projednán dopis p.Michala Geregy - předáno k dořešení ÚPCH.

14) Svod a bonitace ve Velké Bystřici proběhnou pouze12.6.1999 tj.vjednom dni, bonitace po svodu mladých.

15) Projednána žádost P. Matouškové o přebonitaci její feny. Odpověď zaj. ÚPCH.

16) Protože dosud nebyly vyzvednuty ceny za nejúspěšnějšiho pracovního a výstavního psa, bude tak učiněno na nejbližší chovatelské akci.

17) Předsednictvo projednalo dopis ČKS ze dne 26.1.1999. Předsednictvo ČKS projednalo dne 7.1.99 otázku platnosti certifikátu na fenu Lou-Lou Negrus a pozastavilo veškerou činnost (výcvikovou, chovatelskou i výstavní) p. Ivanu Sejkaničovi až do doby vyřešení případu. Kopie dopisu ČKS bude předána všem PCH.

18) Předsednictvo schválilo proplacení diářů ve výši 13.800 Kč, které budou proúčtovány klubu na příští schůzi od PCH.

Příští schůze předsednictva RKČR vč. poradců chovu se bude konat 8.května 1999 od 10 hod. v Brně na Veterinární klinice, Palackého 1-3 (u MVDr. Schánilce).

7.3.1999 zapsala: Havlová v.r.

 

K bodu 4) zápisu ze schůze předsednictva zveřejňujeme v plném znění dopis p.Sejkaniče.

Předsednictvo RTW klubu České republiky


Věc : stížnost

Podáváme tímto stížnost k předsednictvu klubu RTW České republiky z těchto důvodů :

1) V informačním zpravodaji (dále IZ) č.lll/98 na straně 2 je oficiální pozvánka na členskou schůzi, která se koná dne 29. listopadu 1998 od 10 hodin v restauraci "U Šťávů" Výhon 1, Brno- Bystrc.

Schůze ale proběhla dne 28.11.1998 (ostatní totožné). 0bvolal jsem pár známých a oni mají též uveden termín schůze totožný se mnou, tedy 29.11.1998 a připojují se k stížnosti jmenovitě v odstavec.3.

Tímto dvojím termínem jedné členské schůze nám bylo znemožněno se účastnit, vyjádřit se k dění v klubu, finančnímu hospodaření, vznášet dotazy a dostávat zprávy o činnosti a hospodaření s možností vyjádření se k nim.

Viz organizační řád RKČR článek 6-písmeno a-b.článek 2 písmeno d,e,g a článek 1. Nutně se naskýtá otázka - nebyl v tom úmysl ?!? S ohledem na velmi závažné skutečnosti v oblasti financí a hospodaření klubu a nemožnosti se k nim aktivně vyjádřit článek 9- bod č.4 a dalším skutečnostem k dění v klubu, žádáme kontrolní a revizní komisi klubu o okamžitý zásah dle článku 12-odst.2 písmeno a-b-c-d a ve smyslu čl.12 odst.4 svolat mimořádnou členskou schůzi. Rovněž tak žádám předsedkyni KRK

a) o zajištění a poskytnutí fotokopie podrobné finanční zprávy ze svodu dorostu a bonitace konané dne 19.-20.9.1998 v Praze-Libni včetně povolení Městského úřadu Praha 8-Libeň o pořádání části bonitace na veřejném prostranství.

b) o zajištění a poskytnutí kompletních dokladů nákladu na vytištění IZ 0.1,2,3/98

c) proběhlou členskou schůzi ze dne 28.11.98 prohlásit za neplatnou a zrušit veškerá její usneseni !

d) pro nemožnost svolat členskou schůzi dle čl.9 odst.2 jelikož snad!!! není znám počet mylně informovaných členů o datu skutečné čl.schůze a i pro velice finančně i časově nákladnou akci při zjišťování tohoto počtu členů, žádáme KRK o svolání mimořádné členské schůze dle článku 9 odst.3 organizačního řádu RKČR v termínu leden-únor 99

e) připomínek k dění v klubu je daleko, daleko víc, a tak jen doufáme.že o nich budeme moci seriózně diskutovat.neb se týkají bezprostředně nás členů a jiná možnost vyjádření a rozhodnutí o změně nám není umožněna (možnost odvolání se při bonitaci k naměřeným hodnotám a pod.)

f) ještě jednou si dovoluji požádat o urychlené poskytnutí zprávy k bodu a) v nejbližším čase tak, abych ještě v letošním roce, v případě potvrzení mého podezření, mohl učinit potřebné právní kroky umožňující nejen mně pohybovat se volně na veřejném prostranství bez urážek a osočování osobnosti...

2) Domnívám se, že vyřešení těchto hrubých nedostatků je v možnostech všech kompetentních činitelů klubu, a tak prozatím nevidím nutnost upozornit nadřízený orgán.

3) členové klubu.kteří jsou totožni s úvodním odstavcem stížnosti: Potěšil Pavel, Hynek Miloslav, Knytl Ladislav, Šmíd Jiří, Khorel Ladislav, Daňhel Karel, Fejfar Darek, Košulišová 15, 619 00 BRNO zájemce o členství v klubu mnou pozvaný na schůzi (dostavil se! a ono nic!) a jistě k nim přibudou další, nám v této době ještě neznámí.

4) žádáme o uveřejnění tohoto našeho dopisu v IZ č.4/98

Na vědomí:

předseda RTW klubu MVDr.Shánilec Pavel
předseda KRK RTW klubu Mvdr. Hanušová Lenka
ÚPCH Mvdr. Sedlář Miloš
redakce zpravodaje klubu: Alexandra Dočekalová
+ všichni jmenovaní členové
+ na potkáni další

Lhota pod Libčany 29.11.1998

Sejkanič v.r.


Zápis z jednání předsednictva a revizní komise Rottweiler klubu ČR dne 7.3.1999 s panem Sejkaničem k dopisu, který jmenovaný zaslal revizní komisi a předsednictvu dne 29.11.1998.

Závěry k projednávaným bodům, uvedeným v dopise:

  • zastupování jmenovaných členů RKČR - pan Sejkanič nemá písemné pověření k jejich zastupování

  • tisková chyba v datu členské schůze - ústní omluva celého předsednictva panu Sejkaničovi za technickou chybu, písemná omluva bude uveřejněna ve Zpravodaji č.1/99

  • svolání mimořádné členské schůze - KRK RKČR neuznala technickou chybu v tiskárně za závažný důvod ke svolání mimořádné členské schůze - pan Sejkanič nesouhlasí s hodnocením situace KRK s tím, že byla porušena práva členů, uvádí, že členská schůze je jediná,kdy se může vyjádřit k činnosti a provádět změny

  • odpověď KRK - dle stanov je možno v mezidobí mezi schůzemi písemně informovat předsednictvo

  • finanční vyúčtování akcí - pan Sejkanič byl v dopise ze dne 28.12.1998 upozorněn na možnost nahlédnutí do všech účetních dokladů u pokladní rkčr paní Pleskačové, pan Sejkanič se s ní zatím nespojil

  • pan Sejkanič předloží nabídku tiskárny - tiskárna bude kontaktována

  • finanční zpráva - k nahlédnutí u pokladní klubu

  • povolení k užívání veřejného prostranství nebylo v minulosti požadováno a na bonitaci 20.9.1998 nebylo vyžádáno - v budoucnu se povolení vyžádá (pozn. v případě potíží se bude kousat na cvičišti)

  • odkaz na osobní upozornění pana Dr.Schánilce na bonitaci 20.9.1998 k panu Sejkaničovi - (pozn.: vykázání všech diváků do patřičné vzdálenosti a následné jmenovité vykázání p.Sejkaniče, když na první pokyn nereagoval) - Dr.Schánilec se snažil zachovat regulérnost akce pro všechny účastníky

  • pan Sejkanič požaduje výtah finančních nákladů na akci svod a bonitaci 19.a 20.9.1998 Praha a náklady na Zpravodaj č.1/98, zpracovaný paní Pleskačovou ve formě jednotlivých částek v konečné podobě

  • požadavek na uznání neplatnosti proběhlé členské schůze 28.11. 1998 - pan Sejkanič nesouhlasí s vyjádřením KRK, která neuznala důvody pana Sejkaniče ke svolání mimořádné členské schůze bylo doporučeno, že v případě, že se pan Sejkanič cítí osočen panem Dr.Schánilcem (pozn.: již zmíněné vykázání do patřičné vzdálenosti), může postupovat v souladu s občanskoprávní cestou formou stížnosti na pana Dr.Schánilce

  • pan Sejkanič požadoval omluvu za výše zmíněnou výtku, kterou pan Sejkanič nepovažujeza zcela korektní vůči svému pohybu v prostoru bonitace 20.9.1998 v Praze (pozn.: Dr.Schánilec se odmítl omluvit)

přečteno a odsouhlaseno: MVDr.P.Schánilec MVDr.L.Hanušová I.Sejkanič Sepsáno během jednání dne 7.3.99

Sepsala Dr.Hanušová


Zápis 2/99 ze schůze předsednictva a poradců chovu RKČR konané 8.5.1999 v Brně.

Přítomni: MVDr.Schánilec, MVDr.Sedlář, MVDr.Hanušová, Procházková, Jurášová,Švancara, Nosek, Pleskačová, Havlová Nepřítomni: Střeštíková, Štěrba, Lazecká, Hájková

Program:

1) Kontrola úkolů 1/99:

bod 3 - splněno
bod 8 - splněno
bod 12 - projednáno na dnešní schůzi-spln. body
13-15-splněny bod
17 - splněno

2) Úkoly:

1. Do 20.5. předat na ČKS seznam členů pokud možno s rodnými čísly. Vzhledem k tomu, že r.č. jsme dosud neregistrovali i do zpravodaje dát výzvu pro členy, aby r.č. dodali - zajistí Pleskačová, Havlová

2. MVDr. Schánilec zajistí odpověď na podnět MVDr.Sedláře, odpověď' p.Geregy.

3) Zprávy z ČKS: se zápisem ze schůze seznámil přítomné předseda. Příspěvky Sazky na sportovní činnost činily 9.275 Kč. Na základě dodání r.č. členů na ČKS budou upraveny příspěvky pro RKČR. Pro mistrovství republiky jsou stanoveny náhrady ČKS pro rozhodčí, figuranty a šlapače.

4) Pro MR jsou delegováni figuranti Martin Plecháček a František Kmoníček.

5) Akce RKČR:

Vyhodnocení RTW Cupu a výstavy v Pardubicích - organizace těchto akcí byla na vysoké úrovni.

Svod a bonitace v Praze proběhly v pořádku, obrany byly provedeny v areálu cvičiště.

Jaro - RTW Cup 2000 bude zařazen jako výběrový závod klubu dle IPO III pro kvalifikaci na MS.

6) Pořádání akcí RKČR v r.2000:

Na základě předložených žádostí o pořádání akcí byly vybrány následující ZKO:

MR a Klubová výstava (podzim - Morava) - Nezamyslice náhradníci: Horní Benešov, Šenov
RTW Cup a Speciální výstava (jaro - Čechy) - Klánovice náhradní: Chomutov. Kontakt zaj. MVDr.Schánilec

7) Výběr tiskárny pro vydávání Zpravodaje RKČR:

Vzhledem k vysokým nákladům na vydávání Zpravodaje RKČR (cca 56 Kč) byly vytipovány tiskárny Rakovník, Trutnov, Nové Město nad Metují a Chlumec). Ceny se pohybovaly od 17 do 37 Kč/1 výtisk do 50 stran. Zvlášť pak byly uváděny ceny za přepis diskety, fota a daní. Vzhledem k nejnižším nákladům na 1 výtisk byla vybrána tiskárna v Rakovníku, se kterou bude uzavřena zakázka na jedno číslo a dle osvědčení bude uzavřena smlouva.

Různé:

1) Předsednictvo projednalo na základě uskutečněného krytí 15.3.99 feny Alfa Vombat chovatele p.Sejkaniče a dopis p.Sejkaniče zaslaný dne 19.3.99 adresovaný tajemníkovi ČKS za-slaný na adresu ÚPCH. Předseda RKČR projedná celou záležitost s tajemníkem ČKS.

2) Předsednictvo projednalo dopis pí Peterkové. Odpověď zajisti předseda.

3) Projednán výskyt drsnosrstých štěňat - MVDr.Schánilec vypracuje výzvu do zpravodaje. Na základě genetické analýzy bude vypracováno opatření.

4) Předsednictvo projednalo přesun počítače k jednatelce. Realizaci po domluvě s pí Střeštíkovou zaj. Pleskačová a Havlová.

5) Projednána stížnost OPCH Noska na chovatele p.Václava Kašpara, bytem Malá Záhornice 12, pro podezření produkce štěňat bez p.p. O vyjádření p.Kašpara požádá ÚPCH MVDr.Sedlář a chovatel i OPCH budou přizváni na další jednání předsednictva.

6) Pí Hájková zajistí místnost ke konání členské schůze RKČR v Praze (cca v polovině listopadu 1999).

7) Změna hodnocení o nejúspěšnějšího pracovního psa a fenu vyjde ve zpravodaji 2/99. Zajistí výcvikářka pí Procházková.

Další schůze předsednictva bude 26.6.1999 v 10 hod. v Praze. Místo konání bude upřesněno na pozvánkách.

V Brně 8.5.99/zapsala Havlová v.r.


Podmínky pro účast na MS Belgie 2000

  1. Splněná zkouška IPO 3 nebo SchH 3

  2. účast na jednom výběrovém závodě pořádaném ČKS nebo MSKS - platí i RTW Cup a MR RTW v r.2000 se splněním zkouškového limitu.

  3. účast na soustředění


Nabídka pro členy RKČR

V současné době nabízíme tyto aktuálni publikace:

1. Katalog plemeníků RTW - cena 100,-Kč

Zahrnuje všechny uchovněné plemeníky včetně fotografie, charakteristiky, zkoušek, hodnocení výstav, průkazů původu.

2. Katalog dysplazie - cena 70,-Kč

Katalog obsahuje tabulku dědičnosti a je seřazen podle chovných stanic, jmen otců a matek. Doporučujeme všem těm, kdo se chtějí aktivně věnovat chovu RTW.

Všechny publikace můžete obdržet na dobírku, k ceně se připočitává poštovné podle platných sazeb pošty. Žádejte na adrese:

Olga Havlová
Arnultovice 22
793 83 Jindřichov

3. propagační předměty:

Diář RKČR na r.1999 - cena 40,-Kč
s termíny klubových akcí, adresami funkcionářů a poradců chovu, plánovacím kalendářem, fotografiemi RTW

Velký deštník N 150 cm - cena 500,-Kč
červenobílý, s hlavou RTW

Pohlednice s hlavou RTW - cena 5,-Kč

Tyto předměty, ale i odznaky, vlaječky a nášivky si můžete objednat na dobírku - k ceně se připočítává poštovné -na adrese:

llona Procházková
Nad Botičem 22
102 00 Praha 10


relsm2.jpg (3164 bytes)