Řidiče teplické MHD napadl večer pitbul
NEČEKAL TO/
Zakousl se mu do ruky a způsobil poranění v oblasti hýždí
(Deník Litoměřicka -27.4.2001)

TEPLICE - Do pravého loktu se zakousl řidiči teplické městské hromadné dopravy pitbul. Další šrámy utržily jeho hýždě. S poraněním musel vyhledat lékaře. Protože se nepodařilo divokého psa zajistit, musí řidič ulehnout na lůžko v nemocnici.
K incidentu došlo ve středu ve večerních hodinách na Benešově náměstí v Teplicích. Řidič trolejbusu po zastavení ve stanici šel za mužem v osobním vozidle před ním, aby se ho zeptal, proč mu od předchozí stanice komplikuje jízdu. Namísto, aby se mu dostalo vysvětlení, vyrazil na něj z auta rozzuřený pitbul. Podle informace vedení dopravního podniku mu šel okamžitě po ruce. Několik vteřin poté už byl řidič i pes pryč. Šokovaný šofér MHD si ani nestačil zapsat státní poznávací značku auta.
Pracovníci teplického dopravního podniku včera sháněli ve spolupráci s městskou policií útočného pitbula, avšak bez úspěchu. Pomoci by jim podle jejich slov mohli cestující, kteří se mezitím, než se dostavil dispečer DP Teplice, aby odvezl řidiče k lékaři, rozutekli.
Ota Šnajdr, vedoucí dopravy DP Teplice, včera uvedl, že za posledních minimálně deset let je to první případ, kdy pes fyzicky napadl řidiče MHD.

 

Zpracovala: Jana Kovaříková