Doktor našich miláčků
Deník Litoměřicka 2.3.2001

Roderick Slavík, Lovosice (umělecký fotograf a samozřejmě také pejskař)

LOVOSICE - Je až překvapující, kolik z nás chová ta domácí zvířátka a určitě mi dáte za pravdu, že bych měl spíše říci domácí miláčky. Je v tom nejspíš kompenzace našeho života, který většinou bývá opravdu ne zrovna procházkou "růžovou zahradou", je to potřeba citu, opravdového přátelství a u řady lidí potřeba životně důležitá, a to nebýt jenom sám!
Ale stejně jako mi lidé, tak i naši miláčkové občas jsou nemocní a pak je třeba vyhledat pomoc odborníka, dnes bohužel nijak laciného veterinárního lékaře.
MVDr. Petráš z Lovosic patří k těm, pro které není tato ušlechtilá práce jenom povoláním, ale skutečnou láskou. O tom by vám mohli dlouze vyprávět všichni lovosičtí chovatelé pejsků, kočiček, morčátek, křečků, papoušků a ostatních božích tvorů.
Náš pan doktor totiž nejenom léčí, ale je i doslova odborným rádcem a přítelem našeho miláčka. Sleduje jeho fyzický a psychický stav od útlého mládí až po jeho většinou velmi smutný konec nepříliš dlouhého života. A protože ví, jak odchod nejlepšího kamaráda trýznivě bolí, zařídí citlivě vše potřebné a odmítne jakoukoliv odměnu. Opravdový kamarád!

Zpracovala: Jana Kovaříková