Svého pitbulteriéra poštval na člověka

SKONČIL NA ZÁCHYTCE / I před policisty opilec vyhrožoval napadenému zabitím

Deník Litoměřicka 12.9.2000
ROKYCANY- Pitbulteriéra podle policie poštval jeho majitel z Klatov na třiadvacetiletého muže. Incident se stal v noci na sobotu v chatové osadě Pod Čilinou na Rokycansku. Pes muži pokousal záda a horní a dolní končetiny, zranění si však nevyžádalo pracovní neschopnost, řekla včera mluvčí rokycanské policie Jana Tomková. 
Podnapilého osmadvacetiletého majitele psa, který krátce předtím muži i jeho družce bezdůvodně vyhrožoval, obvinil vyšetřovatel z výtržnictví a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, uvedla Tomková.
Podle mluvčí obviněný vypil větší množství alkoholu a začal muže a ženu v chatě bezdůvodně slovně napadat. Poté na ně se slovy "vezmi si ho a trhej" poštval svého psa. Útočník navíc udeřil muže několikrát pěstí do obličeje a poté napadl i ženu. Té se nakonec podařilo z chaty i s dítětem uprchnout. Po další potyčce z chaty uprchl i napadený muž.
V sobotu ráno se dostavil napadený k chatě v doprovodu policistů. Útočník mu však i v jejich přítomnosti vyhrožoval zabitím. choval se agresivně a nakonec rozbil u policejního automobilu okno zadních dveří. Policisté mu nasadili pouta a odvezli ho na plzeňskou záchytku. dodala mluvčí.                             
kar

 

Zpracovala: Jana Kovaříková