Smlouva o dílo

Objednatel: Rottweiler klub České republiky zastoupený předsedou MVDr.Pavlem Schánilcem, adresa ...
Zhotovitel: MVDr.Milan Snášil,Csc., senior, adresa ...

Obě smluvní strany, dle prohlášení, k právním úkonům způsobilé uzavírají mezi sebou tuto: smlouvu o dílo.

I.
Pledmětem smlouvy je závazek zhotovitele provést za úplatu posouzení a vyhodnocení rentgenových snímků na dysplazii kyčelních kloubů (dále jen DKK) psů, registrovaných v RKČR.

II.
Pro splnění smluvního závazku ze strany zhotovitele se objednavatel zavazuje, že:

1) Zajistí opakovaně informaci pro majitele psů plemene rottweiler, kteří jsou členy RKČR (dálejen majitelé psů), aby rentgenové snímky byly odeslány k vyhodnocení posuzovate- li.
2) Zajistí opakovaně informaci, že majitelé psů jsou povinni nechat zhotovit rentgenový snímek kyčelních kloubů na veterinárním pracovišti, které je technicky a odborně způsobilé zhotovit rentgenové snímky kyčelních kloubů, dle vnitřního předpisu Komory veterinárních lékařů České republiky: O postupu při posuzování dysplazie kyčelních kloubů u psů.
3) Zajistí opakovaně informaci, že majitelé jsou povinni zaplatit posuzovateli honorář za posouzení a vyhodnocení snímku na DKK ve výši 350,- Kč za každý posuzovaný snímek při převzetí rtg. nálezu (výsledku posouzení), který jim bude zaslán dobírkou.

III.
Pro splnění smluvního závazku pro objednavatele se posuzovatel zavazuje:

1) Každý došlý rentgenový snímek kyčelních kloubů zaeviduje; posoudí, zda je zhotoven podle schválených pravidel a tedy zda je možno z tohoto snímku provést objektivní posouzení DKK. Nebude-li snímek odpovídat požadavkům, posuzovatel snímek neposoudí a vyrozumí o tom majitele a ten si nechá podle pokynu posuzovatele vyhotovit snímek nový. Nový snímek odešle veterinámí pracoviště posuzovateli. Za nový snímek se další honorář posuzovateli neplatí.
2) Bude-li snímek k posouzení schopný, posuzovatel snímek objektivně vyhodnotí a zaarchivuje ho po dobu deseti let, jako součást zdravotní dokumentace psa. Výsledek posouzení provede ve čtyřech vyhotoveních, kdy originál a jednu kopii odešle doporučeně majiteli a druhou kopii zašle Plemenné knize ČMKU č.2, U Pergamenky 3, 170 00 Praha 7, a třetí kopii založí k archivovanému snímku: K archiválii má přístup pouze komise, která bude řešit případné odvolání proti posouzení. Objednavatel zmocňuje zhotovitele, aby v takovém případě snímek vydal a ve zdravotní dokumentaci o tom učinil záznam.
3) Proti výsledku posouzerrí se může majitel nebo RKČR odvolat k odvolací komisi Klubu posuzovatelů DKK a DKL Komory veterinámích lékařů České republiky. Adresa pro zaslání odvolání bude uvedena na každém zaslaném rtg nálezu.
4) Posuzovatel se zavazuje, že každý případ posoudí do čtrnácti dnů od doručení snímku, uvedená lhůta se prodlužuje o dobu, kdy bylo nutno vyhotovit snímek nový, jak je uvedeno v bodě 1).

IV.

1 ) Honorář posuzovatele za vyhodnocení jednoho snímku a určení stupně DKK podle klasifikace vydané vědeckou komisí FCI (Comité cientifique de la Féderation Cynologique Intemationale, Helsinky 1983), včetně příslušné administrativy a nákladů za poštovné činí 350,- Kč (třistapadesát korun českých).
2) Honorář uhradí majitel psa formou převzetí dobírkové zásilky s výsledkem posouzení. Klub se zavazuje zařazovat do chovu psy i feny na základě originálu výsledku posouzení předloženého majitelem, nikoli na základě své kopie. Klub nebude sdělovat výsledek posouzení majitelům psů, kteří by případně nepřevzali dobírkovou zásilku s výsledkem posouzení.

V.

1 ) Smlouva nabývá platnosti dnem podpisu obou smluvních stran.
2) Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou.
3) Výpovědní lhůta je tříměsíční od podání výpovědi pro obě strany.
4) Jakékoli změny ustanovení této smlouvy musí být písemné a odsouhlaseny objednavatelem i posuzovatelem.
5) Smlouva je sepsána ve dvojím vyhotovení, každá strana obdrží po jednom výtisku a každý výtisk jé brán jako originál.

V Ostravě dne - za zhotovitele:

V Bmě dne - za objednatele: MVDr.Snášil v.r., MVDr.Schánilec v.r.

 

Zpracovala: Klementová Hana